Citroen pudding

Ingrediënten:

  • 4 st eigeel
  • 4 st eiwit
  • 100 gram suiker
  • snufje zout
  • 2 st citroen
  • lange vingers

Sap van 2 citroenen persen en suikerwater voorbereiden (evenveel suiker als water in elkaar laten oplossen).
Au bain maire, eigeel en suiker schuimig kloppen. Mag niet meer dan 82 graden zijn, anders schift het ei als het citroensap toegevoegd wordt. Bij 82 graden citroensap toevoegen en blijven roeren en tot zich weer een dikkere vla ontstaat.
Eigeel met suiker van het vuur halen, snufje zout erbij, en “familie maken” met het eiwit. Vervolgens eiwit en eigeel bij elkaar doen en omspatelen tot een egaal geheel.
In een schaal een laag in suikerwater gedrenkte langsvingers leggen en daarop de citroenpudding.
Koel zetten, zodat de pudding opstijft. Beste resultaat is de volgende dag serveren.

 

Advertenties