Creme brûlée

on

Recept is mooi te combineren met het maken van merengue schuim voor bijvoorbeeld een Pavlova met vers fruit. Dan kunnen daar de eiwitten in en kunnen de eidooiers in de recept verwerkt worden.

  • 5 dl (lactose vrije) melk
  • 1 dl (lactose vrije) room
  • 5 eierdooiers
  • 2 vanillepeulen
  • 80 gram suiker
  • 2 eetlepels maïzena

Verhit de melk en de room in een pan met dikke model. Voeg het merg van de vanillepeulen toe. Klop de eierdooiers samen met de suiker en de maïzena los.
Voeg de melk (tegen de kook) beetje bij beetje toe aan de eieren en blijf roeren.
Giet het mengsel terug in de pan en verwarm tot aan de kook onder goed roeren, tot deze een mooie dikte heeft.
Verdeel de pudding in verschillende schaaltjes. Laat iets of volledig afkoelen. Strooi er rietsuiker en brand deze af met een brander.

Advertenties