Granola

Zelf gemaakte granola. Lekker als ontbijt in de yoghurt of in de vla. Je kan met de ingrediënten experimenteren en toevoegen wat je lekker vindt. Het toevoegen van gedroogde vruchten, kokos e.d. doe ik na het bakken, dan drogen deze niet uit.

  • 150 gram havervlokken
  • 100 gram amandelen
  • 100 gram hazelnoten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram gepofte amaranth
  • rasp van 1 citroen
  • 5 eetlepels honing
  • 100 gram cranberries
  • 100 gram rozijnen
  • 50 gram kokosblokjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stort alle ingrediënten zonder de cranberries en rozijnen op een met bakpapier beklede bakplaat en roer deze door elkaar.
Bak de granola 20-30 minuten en schep deze iedere 10 minuten om.
Als de granola uit de oven komt voeg dan de cranberries, rozijnen en kokosblokjes toe.
Laat de granola afkoelen (af en toe doorroeren) en bewaar deze in een afsluitbare pot.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s