Cantuccini oftewel krokant dubbel gebakken koekjes met een vulling van amandelen. Varieren met de vulling kan, door de amandelen (deels) te vervangen door andere noten of er gedroogde vruchten als rozijnen of cranberries te gebruiken. Recept is op basis van speltmeel, daardoor tarwe vrij en bevat geen lactose.
Benodigdheden:
- 3 stuks eieren
- 500 gram zelfrijzend bakmeel (speltmeel + zakje bakpoeder)
- 3 handen amandelen
- 240 gram suiker
- 6 halve eierdoppen olijfolie
- 1 citroen
- snufje zout
Bereiding:
Doe de eieren in een kom en raps de schil van een halve citroen.
Meng de geraspte citroen met de eieren.
Voeg de suiker toe en de olijfolie.
Meng in enkele delen de gezeefde zelfrijzend bakmeel erdoor
Voeg wat zout en de amandelen toe.
Kneed het tot je een stevig deeg hebt.
Verdeel het deeg in drieën en maak een soort ciabattaworst op het bakblik: lang, 6 cm breed en niet te hoog.
Rol de “worsten” door kristalsuiker en bak ze 30 minuten in een oven van 180 graden.
Na een eerste keer bakken moet je meteen je biscotti snijden. De tweede bakbeurt duurt opnieuw 30 minuten.