Worst&Brood

Recept voor ongeveer 35 tarwe en lactose vrije worstenbroodjes. Kruiden van het gehakt is bepalend voor de smaak en persoonlijk. Experimenteer met meer of minder peper of gehaktkruiden om jou favoriet te bereiden. De hoeveelheden in dit recept zijn onze favoriet, lekker kruidig en licht pittig worstenbroodje.

Deeg:

  • 750 gram spelt bloem
  • 40 – 50 gram verse bakkersgist
  • 400 ml (lactose vrije) melk (warm, 23 graden)
  • 20 gram zout
  • 10 gram suiker
  • 50 gram (lactose vrije) boter of planten margarine

Gehakt:

  • 1 kilo half-om-half gehakt
  • 5 gram zwarte peper
  • 20 gram gehaktkruiden met zout (Verstegen)
  • 25 gram paneermeel

Bereiden:

Ingrediënten deeg mengen in kom. Daarna met deeghaak 10 minuten kneden.
Deeg bol zetten en in een theedoek op warme plek leggen (45-60 minuten).
Gehakt in de mixer met bisschopshaak voor ongeveer 2 minuten, samen met de zwarte peper, gehaktkruiden en paneermeel.
Daarna worstjes maken van 35 gram per stuk en koel wegzetten.
Deeg ook in bolletjes van 35 gram draaien en plastic eroverheen leggen en deze 10-15 minuten laten rusten.
Deegbal met rolstok uitrollen, worstje erin, koppen dichtvouwen en dan over de lengte dichtvouwen. Vervolgens rollen tot een worstenbroodje. Op bakpapier of alu-folie leggen.
Worstenbroodjes onder plastic op een warme ruimte 1 uur laten rijzen.
Insmeren met losgeklopt ei en dan in oven op 250 graden voor 8 minuten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s